maandag 3 november 2014

Media online.


Heb op mijn mobiel het AD en Volkskrant app geïnstalleerd. En als ik op het AD Soesterberg intik, heb ik dus ook het regionale nieuws................ klik hier..!!

Heb er geen reactie op gegeven , want dan moet je weer inloggen, en staat het voor eeuwig op Google.






Catalogus van de bieb.




klik hier





Op de Op de 
Op de catalogus en de site van de bieb, staat heel wat informatie, waar je als klant best even heerlijk druk mee kan zijn. Zoals de leestips en aanwinsten.....
Veel nuttige en vooral leuke sites, met talrijke ideeën .

Geprobeerd om een recensie toe te voegen, weet nog niet of het gelukt is, duurt een dag begreep ik. En het is gelukt.!!!!!!!

De   recensie die ik heb toegevoegd gaat over ... Stoner van John Williams. Voor mij een van de mooiste boeken ,
Large Cover Image 

Stoner

Auteurs:John Williams
Illustrator/medew.:Edzard Krol
Samenvatting:Een Amerikaanse boerenzoon die literatuurprofessor wordt, probeert de vele tegenslagen in zijn leven waardig te doorstaan.
Lijstjes met favorieten maken, recensies schrijven, waardering toekennen en tags toevoegen. Doe het allemaal met MyDiscoveries.
Tags:stonerjohnwilliams-3 sterren (humo)3,5 sterren (republiek der letteren)4 sterren (knack focus),4 sterren (standaard der letteren)aaanraderacademischamerikanen... en 17 meer
Waardering:     Goed
Recensies:4 recensies door gebruikers



» Meer titel-informatie
Beschikbaarheids-informatie


Uitgeleend (2x)08-11-2014
Utre


Materiaalsoort:Boek
Onderwerp:Academisch milieuMannenleven
Taal:Nederlands
Uitgever:Amsterdam : Lebowski Publishers, 2013
Jaar:2013
ISBN:9789048813834
9789048818723
Annotatie:John Williams vert. uit het Amerikaans door Edzard KrolVert. van: Stoner. - New York : The New York Review of Books, 1965. - 1e druk Nederlandse uitgave: 2012.
Formaat:319 pagina's , 21 cm
Recensie:H;H;De Amerikaanse schrijver (1922-1994) was jarenlang schrijfdocent aan de universiteit van Denver. Voor zijn roman 'Augustus'* kreeg hij de National Book Award, maar een groot publiek heeft hij nooit bereikt. Hij lijkt wat dat betreft op Richard Yates, wiens werk pas jaren na zijn dood een ware revival beleefde. Met Williams en zijn roman 'Stoner' (uit 1965) is inmiddels hetzelfde gebeurd. Met een diepe psychologie en een door melancholie getemperd realisme vertelt hij het verhaal van Stoner, zoon van een arme boerenfamilie, die literatuurprofessor wordt. Deze doorstaat een ongelukkig huwelijk, ziet zijn dochter aan de drank gaan, vindt geluk in een onmogelijke relatie met een studente, maar wordt vlak voor zijn pensioen ziek en sterft. Op de universiteit gaat Stoner gebukt onder de intriges van een doortrapte collega, maar hij verliest zijn integriteit niet. Als een ware stoïcijn doorstaat hij alle ellende waardig. Voor zijn omgeving lijkt hij een kleurloze professor, maar voor de lezer wordt Stoner een held die je niet snel meer vergeet! Kleine druk..

Recensies door gebruikers
De Standaard der Letteren door Tips Standaard der Letteren
De auteur: Amerikaanse literatuurprofessor uit een boerenfamilie (1922-1994). Kreeg voor 'Augustus' de National Books Award. Het boek: het onopvallende leven van een gewone man, die het tot professor schopt. Ons oordeel: een vergeten parel uit de Amerikaanse literatuur, in een aangrijpende, heldere stijl.(****) (DSL 20/11/2012)
bijzonder verhaal door antoinetje1959
over een "gewone" man. mooi geschreven, aangrijpend verhaal.
Machtig boek door ingegom
Het leest als film, alsof je ernaar kijkt maar zonder lawaai, een beetje lui, achteroverleunend neemt het je mee naar een wereld waar je nog nooit was, waar je nooit zal zijn maar waar het goed toeven is.
Stoner door 7 dingen idea
Een verhaal dat je zo grijpt en boeit..om stil van te worden. Het was Me and Mr Stoner.


1 opmerking: